آسم یک بیماری تنفسی است که گاهی اوقات عارض می‌شود و غالباً حملات آن کوتاه مدت است ولی با رعایت نکاتی بسیار ساده می‌توان مانع بروز حملات آن شد.
۱. از مواد حساسیت‏زا دوری کنید. این مواد در فصول خاص بیشتر دیده می‏شوند. مثلاً در بهار که زمان گرده افشانی گیاهان است، مشکل برخی از بیماران مبتلا به آسم نیز بیشتر می‏شود. البته گاهی حساسیت به عوامل دیگر مانند آب و هوا، کپکها و … که بطور دائم در طبیعت وجود دارند موضع فصلی بودن را نفی می‏کنند. بنابراین با توجه به مواد حساسیت‏زا شما می‏توانید حساسیت به مواد خاص را در خود پیدا کنید و از آنها دوری جوئید.
۲. از هوای آلوده بپرهیزید مانند دود کارخانه‌ها و اتومبیل‌ها در شهرهای شلوغ و پرجمعیت.
۳. بدون تجویز پزشک دارو استفاده نکنید و در مراجعه به پزشک، بیماری آسم خود را یادآوری کنید مثلاً استفاده از آسپرین و یا بعضی از داروهای ضدالتهاب مانند ایندومتاسین و ایبوبروفن که متاسفانه در کشور ما بدون تجویز پزشک به طور وسیع استفاده می‏شود خود از عوامل تشدید کننده آسم است.
۴. داروهایی که به منظور پیشگیری از بروز حملات آسم تجویز می‏شوند را به طور منظم مصرف کنید. توجه داشته باشید که حتی اگر احساس می‏کنید مشکلی ندارید مصرف داروها را قطع نکنید.
۵. جهت از بین بردن گرد وغبار درون رختخواب، پتو و ملحفه‏ها را با آب بسیار داغ (۶۰ درجه) بشوئید و آنها را در آفتاب خشک کنید.
۶. عوامل شغلی نیز یک پدیده مهم در تشدید حملات آسم می‌باشند. ذرات چوب و سبزیجات، داروها، پلاستیکها، رنگها، مواد پاک‌کننده و فضولات حیوانی باعث تشدید بیماری می‏شوند. اگر شما در روزهای تعطیل حال عمومی بهتری دارید ولی با شروع کار بدتر می‏شوید، به احتمال زیاد مشکل شما مربوط به شغلتان است.
۷. حتی الامکان مواظب باشید دچار عفونت تنفسی نشوید. عفونتهای ویروسی نیز اهمیت خاص دارند، ممکن است هفته‏ها بعد از عفونت همچنان از حمله آسم رنج ببرید.
۸. از ورزش کردن در هوای سرد و خشک اجتناب کنید، زیرا هوای سرد و خشک باعث تشدید بیماری شما می‏شود مثلاً شنا در استخر آب گرم بسیار بهتر از اسکی و سایر ورزش‏های زمستانی است.
۹. در زمان‏هایی که میزان گرده افشانی گیاهان به حداکثر خود می‏رسد (معمولاً ساعت ۷ تا ۱۰ صبح، ۵ تا ۹ بعدازظهر) درها و پنجره‏ها را بسته نگاه دارید. این امر بخصوص در فصل بهار سبب کاهش تماس با آلرژن‏های مورد نظر می‏شود.
۱۰. پوشش‏های غیرقابل نفوذ و ضد گرد و غبار ویژه‏ای روی بالش و تشک بکشید به طوری که مانع ادامه زندگی هیره‏ها* در آنها شود.
۱۱. از استعمال سیگار به ویژه در اتاق خواب خودداری کنید.
۱۲. بوهای تند و دود ناشی از آشپزی را از خانه خارج کنید.
۱۳. از صابون، شامپو یا لوسیونی که بوی عطر می‏دهد و از بخورهای محرک استفاده نکنید.
۱۴. از نگهداری حیوانات خانگی، بویژه در اتاق خواب خودداری کنید. در صورت عدم امکان اجتناب، شستشوی هفتگی حیوان مزبور توصیه می‏شود.
۱۵. پرده‏ها و اسباب بازیهای پشمی و پارچه‏ای کودکان را به طور مرتب شستشو دهید.
۱۶. چون برخی از گونه‏های سوسک، بیش از هیره‏ها باعث بروز آسم می‏شوند، نظافت و بهداشت خانه‏های آلوده به طور منظم و کامل توصیه می‏شود.
۱۷. از هیجانات روحی دوری کنید.

 

 

  • شناسه : 1240393
  • 7:36 ق.ظ