مسمومیت با قارچ های سمی بسیار خطرناک و تشخیص قارچ سمی و غیر سمی از روی ظاهر آن بسیار مشکل است در ادامه نکاتی در این خصوص ذکر شده است.
مسمومیت با قارچ های سمی بسیار خطرناک و تشخیص قارچ سمی و غیر سمی از روی ظاهر آن بسیار مشکل است در ادامه نکاتی در این خصوص ذکر شده است.
چگونه قارچ مناسب برای مصرف را انتخاب کنیم؟
از مصرف قارچهای خودرو و جمع آوری شده توسط افراد عادی یا قارچهایی که به صورت فلهای عرضه میشوند، خودداری شود و تنها از قارچهای تولیدی توسط مراکز مجاز که در بستهبندیهای دارای مجوز هستند، مصرف شود.
آیا تشخیص قارچ سمی را از غیر سمی کار ساده ای است؟
بر خلاف باور عموم تشخیص قارچ سمی از غیر سمی کار ساده ای نیست تشخیص و افتراق انواع قارچهای سمی از انواع غیرسمی، امری علمی است و تنها بر اساس آزمایشهای تخصصی گیاه شناسی و شیمیایی و توسط متخصصان وکارشناسان مجرب امکان پذیر می باشد و امکان شناسایی آنها تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، مزه، قوام یا محل رویش توسط افراد عادی امکان پذیر نیست بنابراین به توصیههای برخی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع غیر سمی قارچ توجه نکنید و لازم به ذکر است مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نمیباشد.
رعایت چه نکاتی در مصرف قارچ ضروری است؟
هرگز قارچها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید حتی برخی از سموم موجود در قارچها از جمله سم آماتوکسین عامل سمیت کبدی و کلیوی مقاوم به حرارت بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب آنها نیستند پس قدم اول انتخاب قارچ سالم و غیر سمی سپس نحوه مصرف صحیح است.
هنگام مسمومیت با مصرف قارچ سمی چه باید کرد؟
انتقال سریع فرد به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش میدهد و هر گونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار میشود، بنابراین هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل کنید.۳۰۲/۲۲۵
تهیه شده در واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی